SUVO ZRENJE – SPOJ TRADICIJE I TEHNOLOGIJE U SLUŽBI KVALITETA

Suvo zrenje mesa je specijana tehnologija sazrevanja svežeg mesa kojom se postiže izvanredna mekoća i intenzivan ukus koji karakteriše najkvalitetnije komade. Metodom suvog zrenje postiže se najviši stepen oplemenjivanja.

Suvo zrenje podrazumeva da se neotkošteno meso čuva u posebnim mikroklimatskim uslovima, koji se postižu u specijalnim komorama za odležavanje. Dry ager – komoru za zrenje Angus mesa odlikuje visoka prezicnost i funkcionalnost uz moderan dizajn. Kontrolisanjem temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha u komori obezebeđuje se sazrevanje mesa na potpuno prirodan način.

Sveže meso se određeno vreme, zajedno sa kostima, čuva u komorama za zrenje, pri čemu dužina sazrevanja zavisi od vrste mesa i kreće se od 28 do 40 dana. Precizna elektronska kontrola omogućava da se temperatura u komori konstantrno održava na oko 2C, a Humi control uređaj kontrliše vlažnost vazduha, tako se ona u komori kreće  između 75% do 85%. Ovakvi uslovi obezbeđuju optimalno strujanje vazduha i otklanjanje mikroorganizama, naročito u preiodima velikih temperaturnih promena u spoljašnoj sredini. Ovakav postupak i tehnologija omogućavaju prodor prirodnih enzima u meso, koji čine da se vezivno tkivo omekšava, a suvišna voda eliminiše. Tokom vremena i procesa zrenja meso poprima prepoznatljivu tamniju boju i hrskavu spoljašnost, koja odlikuje suvo sazrele komade mesa.

ANGUS SUVO SAZRELO MESO

Angus goveđe meso predstavlja najbolji izbor za proces suvog zrenja. Angus meso koje je sazrelo metodom suvog zrenja postaje izuzetno mekano, prekriveno masnim slojem po spoljašnosti i ima visok sadržaj finog masnog tkiva unutar mišića, koje se naziva mramoriranost. Što je duži vremenski period tokom koga je meso smešteno u komori, to je njegov ukus intenzivniji i specifičniji.

Konačan rezultat je proteinski bogato meso, posebnog ukusa. Suvo sazrelo meso angus govedine je specifične mekoće, fine teksture i intenzivnog ukusa koji se ne može porediti ni sa jednog drugom vrstom svežeg mesa.

Angus meso dobijeno suvim zrenjem predstavlja najkvalitetnije meso koje se koristi za pripremu specijaliteta u vrhunskim restoranima širom sveta.

Ekskluzivni restorani u pripremi svojih specijaliteta najčešće čitave rozbratne stavljaju na zrenje, od kojih kasnije dobijaju komade poput: Rib steak-a, Ribeye stek-a, T-bone steak-a, Porterhouse steak-a, bifteka i ramsteka.

Angus zrelo meso možete probati u izabranim Restoranima ili kupiti u nekom od prodajnih objekata sa kojima imamo uspostavljenu saradnju:

Restorani:
  • Gradska kafana Šabac
  • Pane e Vino Beograd
  • TriColore Zemun
  • Dva Jelena
  • Kalemegdanska terasa
Prodajna mesta:
  • Mercator Hipermarket na Novom Beogradu
  • Aroma Senjak
  • Mercator Hipermarket u Novom Sadu