Pojedinačni komadi mesa koji se mogu dobiti rasecanjem rebara su:
Tokom procesa suvog zrenja prirodni enzimi i kiseonik razgrađuju vezivno tkivo, tako da se dobija komad izuzetno fine teksture i posebne mekoće. Idealan je za dinastanje ili grilovanje, a tokom same pripreme, rib steak koji je suvo sazero dobija posebnu sočnost i prepoznatljivu aromu, pomalo nalik na dimlljeno meso, ali znatno ukusnije i sočnije.
Ribeye steak je jedan od najkvalitetnijih i najukusnih komada mesa koji se može dobiti rasecanjem rebara. Ovaj čisto mišićni deo rebara, oslobođen je kosti što mu daje izrazitu mekoću. Bogat i sočan ukus govedine čine ovaj komad posebno prepoznatljivim. Odlikuje ga vrlo laka i brza priprema, tokom koje se otpuštaju posebne arome zahvaljujući izrazitoj mramorianosti i dostiže posebna mekoća.
Ribeye steak se najčešće priprema dinstanjem ili grilovanjem ili dinstanjem.
Ribeye nakon suvog zrenja predstavlja sinonim za kvalitetan steak! Bez kostiju, izuzetno mekan, jednostavan za pripremu, ovaj steak pruža neponovnlji bogat ukus govedine i sočnost koja se ne može sresti kod druhig sličnih svežih komada mesa. Zahvaljujući procesu suvog zrenja, višak vode iz svežeg komada je eliminisan, tako da Ribeye steak tokom pripreme ne gubi previše na svojo masi.
Osim kao sveži biftek i ramstek su dostupni i kao suvo sazreli, dobijeni rasecanjem zrelih Porterhouse i T-bone steak-a koji su se u komori za zrenje nalazili najmanje 21 dan.
T-bone steak predstavlja vrlo popularan komad mesa sačinjen od bifteka i dominirajućeg ramsteka koje spaja T kost. Meso T-bone steak-a je srednje masnoće i mramoriranosti, što mu omogućava ravnromernu pripremu. T-bone steak je veoma sočan, slatkastog ukusa i posebno prepoznatljive arome, koju tokom pripreme poprima od T kosti.
Suvo sazreli T-bone steak predstavlja delikatan komad mesa jakog i bogatog ukusa. Procesom zrenja postiže se izuzetna mekoća, a zahvlajujući T-kosti sa kojom sve vreme zri i sa kojom se priprema , T-bone steak ima slatkast, ali intenzivan ukus. Suvo sazreli T-bone steak, iako zri sa kostima, zahvaljujući prirodnim enzimama koji ga omekašavaju ima mekoću otkoštenog mesa i još jači ukus, koji se ne može porediti sa ukusom svežeg mesa.
T-bone i Porterhouse steak se najbolje pripremaju dinstanjem i grilovanjem.
Pažljivo i ručno birani najbolji sveži komadi Poretrhouse steak-a čuvaju se u komrama za suvo zrenje, kako bi se dobili komadi posebnog kvaliteta i ukusa. Tokom procesa suvog zrenja oslobađaju najbolje arome ovog jedinstevnog komada mesa. Porterhouse steak zri zajedno sa T-koskom koja utiče na poseban bogat i puterast ukus mesa, dok se sočnost samog komada povećeava sa dužinom perioda tokom koga zri. Suvo sazreli Porterhouse steak ima jedinstevn i neponovljiv ukus, zbog čega ga pravi gurmani sa pravom nazivaju steak nad stekovima.