Porterhosuse steak je vrlo kvalitetan komad mesa koji se sastoji od bifteka i ramsteka, pri čemu biftek čini najmanje 45% komada. Da bi se komad mogao okarakterisati akkao Porterhouse steak potrebno je da biftek bude veličine najmanje 3,2 cm mereno paraleno sa T koskom i po dužini. Ovaj steak je vrlo sočan i punog ukusa.
Najbolji načini pripreme su dinsatnje, grilovanje i pečenje.
Pažljivo i ručno birani najbolji sveži komadi Poretrhouse steak-a čuvaju se u komrama za suvo zrenje, kako bi se dobili komadi posebnog kvaliteta i ukusa. Tokom procesa suvog zrenja oslobađaju najbolje arome ovog jedinstevnog komada mesa. Porterhouse steak zri zajedno sa T-koskom koja utiče na poseban bogat i puterast ukus mesa, dok se sočnost samog komada povećeava sa dužinom perioda tokom koga zri. Suvo sazreli Porterhouse steak ima jedinstevn i neponovljiv ukus, zbog čega ga pravi gurmani sa pravom nazivaju steak nad stekovima.