Ribeye steak

Ribeye steak je jedan od najkvalitetnijih i najukusnih komada mesa koji se može dobiti rasecanjem rebara. Ovaj čisto mišićni deo rebara, oslobođen je kosti što mu daje izrazitu mekoću. Bogat i sočan ukus govedine čine ovaj komad posebno prepoznatljivim. Odlikuje ga vrlo laka i brza priprema, tokom koje se otpuštaju posebne arome zahvaljujući izrazitoj mramorianosti i dostiže posebna mekoća.


Ribeye steak se najčešće priprema dinstanjem ili grilovanjem ili dinstanjem.

RIBEYE STEAK NAKON SUVOG ZRENJA

Ribeye nakon suvog zrenja predstavlja sinonim za kvalitetan steak! Bez kostiju, izuzetno mekan, jednostavan za pripremu, ovaj steak pruža neponovnlji bogat ukus govedine i sočnost koja se ne može sresti kod druhig sličnih svežih komada mesa. Zahvaljujući procesu suvog zrenja, višak vode iz svežeg komada je eliminisan, tako da Ribeye steak tokom pripreme ne gubi previše na svojo masi.