T-bone steak predstavlja vrlo popularan komad mesa sačinjen od bifteka i dominirajućeg ramsteka koje spaja T kost. Meso T-bone steak-a je srednje masnoće i mramoriranosti, što mu omogućava ravnromernu pripremu. T-bone steak je veoma sočan, slatkastog ukusa i posebno prepoznatljive arome, koju tokom pripreme poprima od T kosti.
Suvo sazreli T-bone steak predstavlja delikatan komad mesa jakog i bogatog ukusa. Procesom zrenja postiže se izuzetna mekoća, a zahvlajujući T-kosti sa kojom sve vreme zri i sa kojom se priprema , T-bone steak ima slatkast, ali intenzivan ukus. Suvo sazreli T-bone steak, iako zri sa kostima, zahvaljujući prirodnim enzimama koji ga omekašavaju ima mekoću otkoštenog mesa i još jači ukus, koji se ne može porediti sa ukusom svežeg mesa.
T-bone i Porterhouse steak se najbolje pripremaju dinstanjem i grilovanjem.